Mirja Sarkkinen

Vauvaperhepsykoterapeutin apua monenlaisiin raskauden ja vauvavaiheen ongelmiin.

Vauvaperhepsykologi
vauvaperhepsykoterapeutti

Koulutukset

1. Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia:

Valvira hyväksyi vuonna 2010 varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapian (aiemmin virallisesti varhaislapsuuden vuorovaikutuspsykoterapia) omaksi psykoterapiamenetelmäkseen Suomessa.

Aikuiset ja nuoret voivat saada varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiaa kelan kuntoutuspsykoterapiana (perheterapiana)! Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiaa korvataan myös mm. sairaanhoitopiirien ostopalvelupsykoterapiana.

Helsingin yliopisto ja Varsinais-Suomen Lääkäripalvelu Oy järjestävät yhteistyössä psykoterapeuttinimikkeeseen oikeuttavaa, 4-vuotista Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutusta.

Koulutusesite meneillään olevasta, v. 2017-2021 koulutusohjelmasta: Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutus (2017-2021)

Koulutuksen sisältöä ja seuraavia varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutuksia koskevat tiedustelut vastuukouluttajilta ja -työnohjaajilta: elina.savonlahti@netti.fi ja mirja.sarkkinen@pionnet.net

 

 

2. Varhaisen vuorovaikutuksen arviointi, tuki ja hoito:                                             

Järjestän varhaisesta vuorovaikutuksesta sekä yksittäisiä koulutuspäiviä että pidempiä koulutusprosesseja, osin yhdessä Varsinais-Suomen Lääkäripalvelu Oy:n/lastenpsykiatri Elina Savonlahden kanssa.

Alla mahdollinen koulutustarjontamme (klikkaa linkkejä). Mikäli olet kiinnostunut jostakin koulutuksesta, ota yhteyttä! Kun kiinnostusta on riittävästi, järjestämme ko. koulutuksen:)

 

Hoidollisen vauvaperhetyön prosessikoulutukset:

Varhaisen vuorovaikutuksen hoito – raskauden aikana ja vauvan syntymän jälkeen, edellinen koulutus 2-11/2016 (6 koulutuspäivää ja 2 tapauskonsultaatiopäivää).

Koulutusesite: Varhaisen vuorovaikutuksen hoito – raskauden aikana ja vauvan syntymän jälkeen

Kyselyt vastaavista prosessikoulutuksista: mirja.sarkkinen@pionnet.net tai elina.savonlahti@netti.fi

 

Raskauden, synnytyksen ja varhaisen lapsivuodeajan vuorovaikutusriskit ja niiden hoito (6 koulutuspäivää), ajankohta avoin.

 

HUOM!

Mielenterveyshäiriöt ja varhainen vanhemmuus – prosessikoulutus, 4 teoriapäivää ja 2 tapauskonsultaatiopäivää, 8/2018-1/2019!

Koulutusesite: Mielenterveyshäiriöt ja varhainen vanhemmuus -prosessikoulutus, 8/2018-1/2019

Koulutusta koskevat kyselyt ja sitova ilmoittautuminen 30.4. 2018 mennessä: mirja.sarkkinen@pionnet.net tai elina.savonlahti@netti.fi

 

Hoidollisen vauvaperhetyön koulutuspäivät:

Raskausajan vuorovaikutusriskit ja -hoito -koulutuspäivä (ajankohta avoin).

Katso edellisen vastaavan koulutuspäivän esite tästä: Raskausajan vuorovaikutusriskit ja -hoito, koulutuspäivä Helsingissä 18.5.2016

Tiedustelut vastaavasta koulutuspäivästä: mirja.sarkkinen@pionnet.net tai elina.savonlahti@netti.fi

 

MASU-koulutuspäivä äidin masennuksesta ja sen tuesta ja hoidosta, 2.2. 2018 Helsingissä!

Järjestän jälkeen kahden vuoden tauon jälkeen äidin masennukseen liittyvän koulutuspäivän, Tyydyttävän äitiyden ulkopuolella, MASU-koulutuspäivä.

Koulutusesite: MASU-koulutuspäivä, 2.2.2018 Helsingissä

Ilmoittautumiset sähköpostilla 5.1. 2018 mennessä: mirja.sarkkinen@pionnet.net

 

Voin tulla pitämään MASU-päivän myös omalle paikkakunnallesi, mikäli haluatte sen alueellenne.

 

 

SYPE-koulutuspäivä: Synnytyspelon ja -trauman vuorovaikutushoito, vauvan ja äidin vuorovaikutussuhteen näkökulmasta (ajankohta avoin).

Katso edellisen sype-päivän koulutusesite: SYPE-koulutuspäivä, Helsingissä 2.2.2017

Tiedustelut: mirja.sarkkinen@pionnet.net ja elina.savonlahti@netti.fi

 

 

Entä jos pudotan vauvan? … ja muita varhaisen äitiyden pelottavia ajatuksia -koulutuspäivä odottavien ja pienten vauvojen äitien peloista ja ahdistuneisuudesta. Ajankohta avoin.

Autismiriskin tunnistaminen vauvaiässä ja pre-autististen vauvojen ja pienten autististen ja vanhempien vuorovaikutushoito. Ajankohta avoin.